De ce să cumperi un cuptor pizza pentru acasă și cum să alegi modelul potrivit?

Comanda un cuptor de facut pizza pe lemne, gaz sau electric

Acum că a venit vara, probabil îți dorești să rămâi mai des la un grătar cu prietenii. Totuși, micii și carnea nu sunt singurele lucruri de care vă puteți bucura. Dacă vrei să ai parte de o experiență culinară nouă, un cuptor pizza de exterior ar putea fi soluția ideală. Achiziționarea unui astfel de produs nu este o sarcină ușoară, deoarece pe piață există deja multe opțiuni. Dacă alegi însă un model de calitate, gustul va fi similar cu cel din oraș, iar costurile reduse. Iată ce trebuie să știi despre asta!

În câte categorii se împart cuptoarele pentru pizza?

Te gândești la faptul că un cuptor extern arată precum cele din pizzeriile clasice? Ei bine, acest lucru nu este neapărat adevărat. Există cuptoare mici, care se amplasează deasupra grătarului și folosesc căldura de dedesubt pentru a pregăti produsul. Dezavantajul acestora constă însă în faptul că timpul de gătire este unul mare. Nici cuptoarele independente nu sunt mereu cele mai potrivite, motivul fiind prețurile ridicate.

De aceea, este recomandat să optezi pentru un cuptor pizza portabil. Acesta funcționează pe lemne sau gaz și poate fi amplasat oriunde în grădina, iar blatul este gata în cel mult 2 minute. Pe site-ul eu.ooni.com găsești o gamă largă de astfel de produse, care pot pregăti între 12 și 16 pizza la o aprindere. Pe lângă asta, modelele sunt foarte ușor de comparat, fiind afișate toate detaliile acestora.

Cât costă cuptoarele profesionale?

Prețurile pentru un cuptor pizza variază în funcție de dimensiuni și de caracteristicile generale. Majoritatea modelelor sunt realizate din metal și costă în jur de £300. Această sumă pare mare, însă temperatura internă a dispozitivului ajunge până la 500˚C și asigură un blat crocant. În plus, dispozitivul este gata de gătit în 20 de minute.

Verifică dacă există un strat exterior rezistent la căldură, deoarece acesta oferă protecție pentru copii și animalele de companie. Ooni Fyra 12 are greutatea de 10 kilograme și poate rămâne activ până la 2-3 ore. Acesta este unul dintre cele mai populare alegeri, venind la pachet cu o garanție valabilă timp de 3 ani de zile. O altă alternativă este cuptorul Ooni Koda 16. Spre deosebire de primul model, funcționează pe bază de gaz. Afișajul digital permite setarea temperaturii în intervalul dorit și nu este nevoie să cureți nimic la final.

De ce accesorii ai nevoie la un cuptor pizza?

Indiferent ce fel de cuptor preferi, există 2 accesorii ce nu trebuie să lipsească niciodată. Primul este piatra pentru cuptor, aceasta fiind necesară pentru pizza pe care o pregătești. Majoritatea comercianților oferă una inclusă la pachet sau integrată în design, însă poți achiziționa și altele separat. Verifică doar ca dimensiunile să fie cele adecvate și materialul calitativ. Al doilea accesoriu de care ai nevoie este o paletă. Aceasta poate fi realizată din lemn sau metal și îți trebuie pentru a plasa pizza în interior, la o distanță sigură. Paleta este adesea utilizată și pentru a întoarce blatul sau pentru a-l roti în timpul coacerii.

De ce să prepari pizza acasă?

Când te gândești la o masă gustoasă, din lista ta nu poate lipsi pizza. Prepararea sa necesită însă unelte specifice pentru o aromă deosebită. Alege un cuptor pizza de pe eu.ooni.com la un preț accesibil!

Cuptor Pizza

Preparați orice tip de pizza, legume, carne, deserturi și multe altele într-un cuptor Ooni, alimentat după alegerea dumneavoastră cu lemn, cărbune sau gaz.