Ooni Vs RocBox Vs Bertello: Cum alegi cel mai bun cuptor de pizza pentru exterior?

Comanda un cuptor de facut pizza pe lemne, gaz sau electric

Cuptor de pizza pentru exterior?

Vrei să cumperi un cuptor pizza de exterior? Deși un astfel de produs îți permite să te bucuri de experiențe plăcute cu prietenii, alegerea acestuia nu este un proces atât de simplu precum pare. Pe piață există multe alternative, însă fiecare model a fost conceput într-un mod diferit și nu oferă același nivel de calitate. Iată o comparație între brandurile Roccbox, Ooni și Bertello!

Cuptoarele Roccbox

Roccbox este o firmă apreciată de bucătarii italieni, fiind utilizată adesea în scopuri comerciale. Din același motiv, prețurile pentru un cuptor de același tip pot depăși 500€. Modelul clasic a fost creat din oțel inoxidabil și are aproximativ 20 de kilograme. Gustul de la pizza va fi unul asemănător cu cel din oraș și există un termometru integrat, care afișează gradele. Pe lângă asta, carcasa exterioară a fost acoperită cu silicon. Așadar, nu trebuie să-ți faci griji de contactul celor mici sau al animalelor de companie cu suprafața, fiindcă nu se vor produce arsuri. Produsul are ca dezavantaje prețul și faptul că pizza pregătită trebuie să aibă un diametru de 11 centimetri. Spațiul de intrare este îngust și nu se pot prepara nici alte feluri de mâncare. Garanția disponibilă pentru un cuptor pizza Roccbox este valabilă doar un an de zile din momentul achiziției.

Cuptoarele Bertello

Compania Bertello a apărut în anul 2017, în urma unei campanii de strângeri de fonduri care a fost gata cu 24 de ore înainte de lansarea oficială. Cel mai mare avantaj al unui cuptor pizza de la acest brand constă în faptul că va funcționa atât pe gaz, cât și pe cărbuni, lemn sau paleți. Aspectul este unul elegant, fiind vorba de un dispozitiv portabil. Faptul că nu este distribuită căldura uniform, reprezintă însă o problemă. Până când înveți cum să pregătești pizza, s-ar putea să întâmpini probleme la acest capitol și să arzi marginile. Pe termen lung, vei reuși însă să depășești acest obstacol.

Cuptoarele Ooni

Scopul celor de la Ooni a fost cel de a-i ajuta pe toți să aibă parte de o pizza premium la un cost accesibil. Cuptoarele de la această firmă sunt diverse, iar mărimile variate. Temperatura de încălzire ajunge până la 500 de grade Celsius, procesul de coacere fiind posibil după doar 20 de minute. Blatul obținut este unul crocant și cu o aromă deosebită, având grosimea de până la 16 centimetri. Poți pregăti între 12 și 16 pizza la o singură utilizare. Indiferent de ingrediente, fiecare bucată va fi gata în maxim 60 de secunde. Prețul unui model clasic Ooni este de doar 300€, ceea ce-l face o alternativă mai bună în majoritatea cazurilor.

 

De ce să cumperi un cuptor pizza pentru grădină?

Deși poți comanda pizza acasă, probabil gustul acesteia îți este deja familiar și ți-ai dori să încerci ceva nou. Dacă vrei să creezi una folosind o rețetă proprie, un cuptor de exterior te va ajuta să ai parte de rezultatul dorit. Acest produs atinge temperaturi înalte și are flacăra deschisă. Cuptoarele Roccbox și Bertello sunt apreciate de mulți comercianți, dar pot fi greu de folosit și au prețul ridicat. De aceea, cel mai bine ar fi să alegi un cuptor pizza Ooni. Pe site-ul oficial dispui de gamă variată și de rețete gratuite delicioase!

Cuptor Pizza

Preparați orice tip de pizza, legume, carne, deserturi și multe altele într-un cuptor Ooni, alimentat după alegerea dumneavoastră cu lemn, cărbune sau gaz.